Hoe bepaal je wat de beste traplift is?

Als je mobiliteit achteruitgaat, kost lopen steeds meer moeite. Dit merk je onder meer als je met de trap van beneden naar boven loopt of andersom. Hierdoor bestaat de kans dat je vroeg of laat een misstap maakt. Zo’n misstap kan grote gevolgen hebben, want je valt al snel een paar meter naar beneden. Met een traplift hoef je hier niet bang voor te zijn, want zo’n lift brengt je al zittend van de ene naar de andere verdieping. Wil je graag een traplift kopen? Lees dan vooral verder, want wij helpen je hier te bepalen welke keuze voor jou de beste is!

Kijk naar het soort trap

Doordat trapliften grotendeels op dezelfde manier werken, denk je misschien dat ze allemaal hetzelfde zijn. Dit is niet het geval, want ze verschillen in meerdere opzichten van elkaar. Iedere trap is immers anders. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een rechte trap en een trap met bocht(en). Bij een rechte trap heb je een rechte rail nodig, maar voor een trap met bochten heb je een gebogen rail nodig. Kijk daarom goed naar het soort trap als je de beste traplift wilt vinden.

Maak een wensenlijstje

Ben je op zoek naar de beste traplift? Dan raden wij je ook aan om een wensenlijstje voor jezelf op te stellen. Voor wat betreft de rail heb je vaak niet veel te kiezen, maar dat geldt wel voor de stoel. Zo kun je bij de meeste traplift leveranciers de kleur van de stoel bepalen. Op deze manier zorg je ervoor dat de traplift zo veel mogelijk opgaat in de rest van je interieur.

Bij sommige leveranciers kun je bovendien voor een sta-op-stoel kiezen. Dit is handig als je moeite hebt met opstaan of het buigen van je knie. Er zijn zelfs leveranciers die een traplift met verlichte voetenplank aanbieden. Hierdoor zie je zelfs in het donker waar jij je voeten neer moet zetten en dat verkleint de kans op valpartijen.

Laat een adviseur langskomen

Voor een nieuwe traplift betaal je al snel een paar duizend euro. Omdat dit een flinke investering is, begrijpen wij maar al te goed dat je geen verkeerde keuzes wilt maken. Gelukkig kunnen veel leveranciers van trapliften bij jou thuis langskomen. Doordat ze de situatie bekijken, hoef je niet bang te zijn voor een verkeerde traplift. Naderhand gaan ze met jou in gesprek over je wensen. Uiteraard kan een adviseur ook al je vragen over een traplift beantwoorden.

Houd rekening met de prijs

Wat de beste traplift is, hangt voor veel mensen af van de prijs. Omdat de prijs afhangt van een aantal factoren, kunnen we helaas geen exacte bedragen noemen. Gelukkig kan een leverancier je precies vertellen wat een traplift kopen kost. Als je zo’n iemand bij je langs laat komen, kan hij een nauwkeurige offerte opstellen. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Je kunt eventueel offertes opvragen bij meerdere leveranciers, zodat je nooit onnodig veel betaalt voor je traplift. Staar je overigens nooit blind op de prijs, maar let ook op de voorwaarden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten