Zo houd je jouw huis in topconditie

Een huis heeft regelmatig onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Heb je net een huis gekocht en weet je nog niet precies wat je nodig hebt om jouw huis mooi te houden? Of huur je jouw eerste appartement maar wil je deze opknappen zodat deze helemaal aan jouw wensen voldoet? In dit artikel lees je hoe je jouw huis in topconditie krijgt en houdt.

Check de conditie van je dak

Je dak zorgt letterlijk voor een dak boven je hoofd. Zeker wanneer je in een ouder huis woont of een ouder appartement of koophuis huurt, is het belangrijk om de conditie te checken. Iedereen kent wel het horrorscenario van een lekkend dak waar een grote emmer onder wordt gezet om te voorkomen dat de vloer overspoeld wordt. Blijkt je dak in slechte staat dan is he belangrijk om actie te ondernemen. Wacht dus zeker niet tot er een lek komt, maar pak het probleem direct aan. Hiervoor kun je contact opnemen met Het Zuiden Coatings. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in dak- en gevelcoating. Zij kunnen jouw dak coaten waardoor kleine scheurtjes snel verholpen worden en je dak gaat hierdoor nog lang mee. As je huurt, kun je dit via de VVE of je huurbaas regelen.

Geef je muren een kleurtje

Wil je jouw woning naar jouw wensen aanpassen? Geef dan je muren een kleurtje. Dit zorgt ervoor dat je muren niet alleen precies bij jouw inrichting passen, je kunt deze gelegenheid ook aangrijpen om kleine scheurtjes en oneffenheden op de muur weg te werken. Dit zal uiteraard de conditie van je muur verbeteren.

Controleer je sanitair, muren en dak op lekkages en scheuren

Vaak kun je op het blote oog al veel zien. Zie je dus een gekke vlek op de muur of op je plafond die er een paar weken geleden nog niet zat, dan kan het zijn dat er een lekkage in huis is. Daarnaast zijn er ook andere plekken waar vaak lekkages op kunnen treden, zoals de keuken, de badkamer en bij de wasmachine. Kijk dus ieder halfjaar even of alles hier nog droog is en ook of er niet ineens scheurvorming in een muur is ontstaan. Is dit wel het geval dan wordt het tijd om te klussen.

Houd het schoon!

Hoewel vrijwel iedereen dit wel doet, is het wel een belangrijk punt om te noemen. Een schoon huis is goed voor de gezondheid maar het zorgt er ook voor dat verval wordt tegengehouden. Stel je bijvoorbeeld voor dat er dagelijks veel condens op je ramen zit en je dit niet regelmatig schoonmaakt. Zeker als je houten kozijnen hebt, kan dit leiden tot houtrot of zelfs schimmels in huis. Door regelmatig je ramen en kozijnen schoon te maken, je vloeren te stofzuigen en te dweilen en een stofdoek over de rest van je inrichting te halen, voorkom je al een hoop. Voeg hier ook nog regelmatig een grote schoonmaak aan toe en je huis zal nog lang in goede conditie blijven.

https://hetzuidencoatings.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten